אישור קונסטרוקטור לפרגולה
פרגולה היא מבנה חיצוני אשר מיוצר מאלומיניום, עץ או חומרים אחרים והוא משמש יחידה מוצלת בחצר, על הגג או במרפסת. עד שנת 2014 היה צורך להפיק אישור קונסטרוקטור לפרגולה עבור הרשות המקומית. אך מאז רפורמת הפרגולות שהחלה בשנה זו, אין צורך בקבלת אישור זה כלל. האישור היחידי שהלקוחות זקוקים לו הוא אישור עיגון לפרגולה שאותו מפיק הקונסטרוקטור על פי הנתונים הביתיים.
קבלת אישור קונסטרוקטור לפרגולה
כדי לקבל אישור קונסטרוקטור לפרגולה, על מהנדס הבניין להגיע לשטח כדי לראות את המקום ולקבל מידע על תוכניות הבנייה של הפרגולה. קיימת חשיבות של סוג החומרים שמהם היא תיבנה כדי להעריך את משקלם. לוחות עץ הם די כבדים ולעומת זאת פרופילים של אלומיניום הם בעלי משקל קל. מעבר לכך יש לדעת מהן תוכניות העיגון של מבנה זה, אם הן יהיו מפרופילים של פלדה או מחומר אחר.
בשנים האחרונות המגמה של חלק ניכר מהלקוחות היא להזמין לחצר התקנת פרגולה אשר עשויה מאלומיניום ועיגון של פרופילים פלדה. השילוב של שני החומרים היציבים הללו יוצר פרגולה איתנה וללא חשש של קריסה. אם מדובר בפרגולה שתוקם על מרפסת או גג תתבצע הערכה של המשקל הכללי, כדי להגיע למסקנה אם המבנה מסוגל לעמוד בעומס הזה.
רק אם על פי כל החישובים ולקיחת טווח ביטחון, המבנה הוא בעל יכולת הרמה של משקל כזה, יועבר ללקוחות אישור קונסטרוקטור לפרגולה.
הנחיות בעקבות רפורמת הפרגולות
במסגרת רפורמת הפרגולות נקבעו כמה קריטריונים שיש לעמוד בהם בעת בניית הפרגולה. אם הלקוח עומד בכל הקריטריונים האלו הוא אינו זקוק להיתר בנייה, אלא רק לקבלת אישור קונסטרוקטור לפרגולה.
קריטריונים להקמת פרגולה:
- גודלה של הפרגולה יהיה לא יותר מרבע השטח הפנוי הקיים בחצר, או לחלופין יהיה קטן מ - 50 מ"ר.
- חומר הקירוי של הפרגולה יאפשר חדירה של קרני שמש פנימה. המגמה היא שלא תהיה אטימות מלאה אלא ליצור לפחות % 40 של מרווחים שווים בין הפרופילים של הפרגולה.
- הבנייה תתבצע מחומרים קלים כמו אלומיניום או עץ.
- הפרגולה היא stand aloneואין בה קירות חיצוניים שהופכים חלל זה לחדר.
בחשיבה המשותפת עם הקונסטרוקטור הלקוחות מקבלים מידע על הקריטריונים הקיימים בנושא זה ולכן ברוב המקרים הפרגולה מתוכננת מראש על פי ההנחיות שאושרו למטרה זו. בהתאם לכך הם יקבלו אישור קונסטרוקטור לפרגולה על התוכנית שהם אמורים לבצע.
עם זאת הפעולה של הקונסטרוקטור אינה מסתיימת בכך. במקרים רבים הוא מבצע גם פיקוח הנדסי אשר כולל הגעה לשטח בשלבים השונים של בניית הפרגולה. המטרה היא לוודא שעבודת הבנייה מתבצעת כראוי, תוך שימוש בחומרי הגלם שעליהם ניתן האישור וביצוע עבודת ייצור והתקנה מוקפדת כדי לשמור על בטיחותם של הדיירים.
אחת לכמה שנים יש לוודא שהעיגונים והחיזוקים של הפרגולה הם בטיחותיים ובמידת הצורך מבצעים חיזוקים נוספים.