בריכה בחצר, במרפסת או בבית פרטי
כבכל שנה בתחילת הקיץ, אני נדרש ומתבקש לתת אישורים להצבת בריכת מים ואו ג'קוזי , במרפסות ואו בגגות מבנה. על מנת להסביר בצורה הכי מפורטת ופשוטה , האם אפשר או אי אפשר להציב ולהתקין בריכת מים על גג ואו מרפסת ובקיצור על תקרת בטון, אני רוצה להסביר ולתת הרצאה קצרה על דברים שאתם כבר יודעים.חישובים לצורך הצבת בריכה על הגג / מרפסת
להווי ידוע לכולכם שליטר מים בבקבוק ,שוקל קילוגרם אחד. זאת אומרת , אם נעשה חשבון פשוט של משקל המים בבריכה כלשהיא , נעשה זאת כך: למשל , אנחנו רוצים לקנות בריכה מתנפחת ואו בריכה מניילון כחול "פריק " במידות של 00.2 מטר על 00.3 מטר סה"כ. כמובן שהגובה המינימלי שאנו רוצים, יהיה לפחות 00.1 מטר אז אם נחשב את המטר מעוקב של המים ז"א הנפח של המים בליטרים ,נעשה חשבון של 3 כפול 2 כפול 1 מטר גובה, ואז יוצא לנו 6 מטר מעוקב או בשמו הנוסף מטר קוב או בקיצור מ"ק שהוא בעצם 6000 ליטר מים והוא שוקל בעצם 6 טון כי אם ליטר אחד של מים שוקל 1 ק"ג , אז 1000 ליטר מים שוקל 1 טון ו 6000 ליטר שוקלים 6 טון או 6000 ק"ג. לשם ההמחשה, ג'יפ ,לנד קרוזר טויוטה, שוקל רק 5.2 טון אז יוצא שאתם רוצים להעמיס תקרה, מרפסת בעומס של 6 טון ונשאלת השאלה האם זה אפשרי. לשם כך נלך לתכנון תקרות ולתקן הישראלי לתכנון. התקן אומר ( וכך גם מתכננים מהנדסי הבניין בעקבות כך את עובי התקרה וכמות כוון עובי גודל וצורת הזיון בתוך התקרה כולל פיזור העמודים) , שיש לתכנן את התקרה , כל תקרה ואו רצפה שזה היינו הך, בבית מגורים לעומס של 150 ק"ג לכל 3 מ"ר של תקרה. במרפסות בבנייני מגורים (לא זיזיות , קונזוליות) העומס המותר הוא ל 250 עד 300 ק"ג למ"ר. במרפסות רגילות בבנייני מגורים חדשים העומס המותר והתכנון לכך הוא עד 300 ק"ג למ"ר. זאת אומרת רבותיי , שעל פיסת תקרה בגג ואו במרפסת , אתם על 00.2 מטר על 00.3 מטר שזה 00.6 מ"ר , אשר יכול לקבל עומס של (לפי חישוב נגיד של 300 ק"ג למ"ר אחד על פי התכנון והתקן, כפול 6 מ"ר שנעמיס, כמה נקבל ? 1800 ק"ג שאנו יכולים להעמיס שהם 8.1 טון, נכון ?) עכשיו נשווה את העומס שתקרת המרפסת יכולה לקבל , אל מול העומס שהבריכה שאנחנו רוצים לשים במרפסת יכולה להיות. אז עינכם הרואות , כי אל מול עומס של 8.1 טון שזה 1800 ק"ג מקסימום שאפשר להעמיס את התקרה הזו , אנו רוצים לשים בריכת מים במשקל של 6 טון שזה 6000 ק"ג , ז"א למעלה מ 4 טון יותר מהעומס המכסימלי המותר להעמסת המרפסת.
עלות תכנון קונסטרוקטור לחיזוקים להצבת בריכה על גג מבנה ואישור הנדסי חוקי היא כ 5000 ₪ פלוס מע"מ . לאחר בדיקה תכנון וחישוב סטטי והגשת תוכנית תרשים שרטוט והוראות לקבלן, יינתן להלן אישור קונסטרוקטור מהנדס בניין מבנים ומהנדס פרקטי מבנים.
סיכום אפשרות להקמת בריכה על הגג/מרפסת
אז רבותיי המכובדים, אי אפשר להעמיס בריכה בכל צורה וגודל שהוא על מרפסת וגג מבנה , ללא הזמנת מהנדס \הנדסאי בניין קונסטרוקטור , אשר יחשב תמיכות חדשות מפלדה בין העמודים של הבניין ורק אז אפשר יהיה להעמיס בריכה באופן בטוח.עלות תכנון קונסטרוקטור לחיזוקים להצבת בריכה על גג מבנה ואישור הנדסי חוקי היא כ 5000 ₪ פלוס מע"מ . לאחר בדיקה תכנון וחישוב סטטי והגשת תוכנית תרשים שרטוט והוראות לקבלן, יינתן להלן אישור קונסטרוקטור מהנדס בניין מבנים ומהנדס פרקטי מבנים.
* בסרטון הקמת בריכה בחצר ווילה